Kurdi Judit és Soós Gábor
Kurdi Judit és Soós Gábor

"Kérd munkádra az Isen áldását, de azt ne kérd, hogy a munkát Ő végezze el helyetted." (Karl Heinrich Waggerl)

Okosságok
 
Menü
 
Program ajánló
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Drót postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Dévai gyerekek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Köszönet

  2013.09.14. 16:37
Kedves Judit és Gábor!
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a cipőgyűjtési akciótokért, és megköszönni mindenkinek, aki küldött nekünk bármilyen (téli-, nyári-, nagy-, kicsi-, magas-, lapos sarkú vagy tornacipőt).
A cipőket Gábor pünkösdkor hozta le hozzánk, mi utána rögtön el is kezdtük az udvarunkon szétszortírozni, fiú-lány cipőkre, majd nyári-, téli-, sport-, ünneplő-, papucs ilyesmire tovább. Nem kis munka volt, mivel elég sok összegyűlt.

 

Nagy házalakítás Déván

  2012.09.25. 20:38

A Szent Ferenc Alapítvány dévai otthonából érkezett kérést teszünk közzé, de most nem csupán gyűjtést szervezünk. Egy jó kis kaland részese lehet, aki kétkezi munkával is segíteni szeretne. A „nagy házalakítás” októberben kezdődik Déván, az alapítvány egyik fiú családjának szeretnénk igazi otthont teremteni.

Gyűjtés a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára - 2012. ősz

Kurdi Judit  2012.09.25. 19:53

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiból érkezett kérések alapján állítottuk össze őszi adománygyűjtő listánkat. A felajánlásokat folyamatosan gyűjtjük, de kérjük, hogy a dévai ház felújításához, berendezéséhez szükséges adományokat  legkésőbb október 15-ig juttassák el hozzánk. Elérhetőségeink a lista végén találhatóak.

Nyár végi „bögrés” túrák Erdélyben

  2012.09.13. 09:38

Tudod, meddig fog élni az én nagytatám? – kérdezi Boti és a kora esti lemenő nap fényétől hunyorogva néz fel rám. No, meddig? – kérdezem vidáman, miközben a többi, körülöttünk ugrándozó apró gyermekre is figyelek fél szemmel. A kisfiú szandálos lábával lábujjhegyre pipiskedik, teljes testét igyekszik minél jobban kihúzni, miközben vézna kis karját egészen magasra, a feje fölé nyújtja. „Ameddig én ilyen nagyon magas nem leszek, azt ígérte, addig fog élni.” Nevetünk mindannyian, bár halványan felmerül bennem, hogy ez a kezembe szorosan kapaszkodó hat éves fiúcska talán az egyetlen élő rokonáról beszél itt nekem. Az öregapjáról, aki megígérte neki, hogy megéli az ő felnőttkorát. Gondolataimból Botond kissé halkabban kimondott kérdése riaszt fel:

- Ugye, akkor már nem kell többé ide visszajönnünk?

Felhívás!

Soós Gábor  2012.08.30. 15:43

 

Kedves Ismerősök, Barátok, Támogatók!

 

2010. júniusában kerültünk kapcsolatba a Dévai Szent Ferenc alapítvánnyal, illetve a Déván található Otthonnal.

Az eltelt két esztendőben egyre inkább a különböző helyekről felajánlott adományok összegyűjtésével, átmeneti raktározásával, szortírozásával, és az Erdély szerte lévő napközikhez, és bentlakásokhoz való eljuttatásával foglalkoztunk

Bármennyire is igyekszünk, ebből a folyamatból – bizonyos pontokon – nem tudjuk kiiktatni a pénzt, mint vásárlóeszközt.

A szállítóeszköz – kisteherautó – fenntartása, üzemeltetése azonban pénzbe kerül. Igaz, folyamatosan tettünk, és teszünk lépéseket ennek megoldására, de jelen pillanatban a szervizben, és a benzinkúton még nekünk is fizetnünk kell.

Havi szinten 2 – 3 000 km megtételét kell biztosítani, amely hozzávetőlegesen 130 000 Ft-ot jelent, és ekkor még nem számoltunk a különböző biztosításokról, adókról, szerviz költségekről.

Déváról érkezett kérés

  2012.06.11. 21:05

Kedves Támogatók!

Déváról kaptunk levelet, melyben Nagyfalusi Éva nevelő több kérést is megfogalmaz:

„A nyarat szeretném kihasználni arra, hogy konyhai cuccokat (elsősorban bögrét, kis- és nagytányért, evőeszközöket) gyűjtsek Dévára, mert ebből nagyon ki van fogyva az itteni menza (pontosabban ezek állandóan törnek, leginkább a bögre, így most már ott tartunk, hogy mindig mindenkinek a kezében kell levinnie a bögréjét a lakásból, ha akar inni teát, vizet a menzán). Ha vannak felesleges reklámbögréitek, vagy tányérjaitok, kérem juttassátok el hozzánk. Keresünk továbbá használt, de még működőképes mobiltelefonokat is.”

Március 15. Erdélyben

Kurdi Judit  2012.03.20. 18:16

Déván meséltek a gyerekek arról, hogy műsorral készültek, szerepeltek, de mire mi megérkeztünk március 15-én délután, az ünnepre csupán az a három papírvirág emlékeztetett, ami Éva nevelőék lakásában, egy vázában, piros, fehér és zöld színben pompállott.

A gyergyószentmiklósi otthont gazdagítja a Sződligeten gyűjtött pénzadomány

  2011.08.29. 22:08

Böjte Csaba testvért múlt héten tájékoztattunk a sződligeti gyűjtés eredményéről, az 559.275,- Ft adományt a most induló gyergyószentmiklósi otthonba még hiányzó eszközök, felszerelések megvásárlására ajánlottuk fel. Csaba testvér késedelem nélkül reagált levelünkre, kifejezve örömét és helyeselve az általunk megjelölt célt. „Tájékoztatom a jó hírről a gyergyói kollégákat” – írta, és azonnal tettek mezejére lépett. Ezt mi sem igazolja jobban, mint ami ezután történt.

Összegző

  2011.08.23. 17:31

„Ha bölcs vagy, így imádkozol: „Uram, kire van most szükségem?”, és: „Ki az, akinek segítenem kell?” Az első kérdéshez alázat kell, a másodikhoz önzetlenség. Bármi elérhető, nincs semmilyen határ, amikor az emberek nem azzal törődnek, hogy kié lesz az érdem az elért eredményért.” (Mai IGE 2011.08.13.)

2010. decemberében született a gondolat, egy Nagymaroson megrendezett jótékonysági hangversenyen. Mi lenne, ha - az akkor még csak tervezési szakaszban lévő – dévai gyerekek nyári táborát egy jótékonysági koncerttel zárnánk? És ezt olyan módon tennénk különlegessé, hogy a fellépő művészekkel együtt a gyerekek is színpadra állnának.

Felhívás adományozóknak

  2011.08.15. 20:16

A Dévai Szent Ferenc Alapítványnak, Böjte Csaba gyermekeinek szánt adományaikat a jövőben is szeretettel fogadjuk, és vállaljuk - más önkéntesekkel, illetve az alapítvánnyal együttműködve -, hogy azokat célba juttatjuk.

Most létesült Dunakeszin is egy iroda, elosztó központ, raktár, ahol szintén fogadják adományaikat.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Az idő
 
Látogatások száma
Indulás: 2010-05-04
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Erdélyország
 
Tartalom

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints